MERSİN / MUT - MUT İMAM HATİP ORTAOKULU

Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi

Proje kapsamında velilerimize yönelik seminerlerimiz devam ediyor, katılımlarınızı bekleriz.

Bu proje ile öğrenci velilerine, çocuklarının gelişim ve ergenlik dönemi özelliklerini, bireysel farklılıklarını anlamalarında yardımcı olmak, velilere, öğrencilerin karşılaşabileceği sorunları anlatmak ve bu sorunlara çözüm üretme noktasında alternatifler göstermek,çocukların bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerinin gelişimi konusunda anne- babalara rehberlik yaprak etkili anne baba rollerine uygun tutum ve davranışlarda bulunmalarına yardımcı olmak,sağlıklı aile, sağlıklı toplum için anne babaların birbirleriyle ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarının önündeki engellerin farkındalığını oluşturmak,anne babaların çocuklarına istenilen davranış ve alışkanlıkları kazandırabilmelerine, onların kendi kendini denetleyen, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, girişimci, kendini tanıyan, kendini gerçekleştiren çocuklar ve gençler olarak yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Seminer Konuları ve Tarihleri

Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele (Doğan YAŞAR Okulumuz Rehber Öğretmeni) 04/03/2016

Çocukluk ve gençlik döneminde din eğitimi (Salih GÜNEYLİ Okulumuz Din Kült. ve Ahl. Bil. Öğret.) 15/03/2016

Televizyon cep telefonu internet ve sosyal medya (Atilla SADE Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) 25/03/2016

İletişim sorunları anlaşmazlık ve arabuluculuk (Muharrem KAHRIMAN Okulumuz Müdür Yardımcısı) 30/03/2016

Aile içi iletişim (Erol KÖSE Okulumuz İngilizce Öğretmeni) 07/04/2016

Çocuklarda ahlâkî gelişim (Ömer Ali Yatmaz Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) 21/04/2016

Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Yayın: 19.04.2016 - Güncelleme: 20.09.2017 15:09 - Görüntülenme: 910