MERSİN / MUT - MUT İMAM HATİP ORTAOKULU

Mut´un Kitap Kurdu Öğrencileri ve Velileri Ödüllerini Aldı

Mut İmam Hatip Ortaokulunun düzenlemiş olduğu "Mutluyuz Okuyoruz Okuyoruz Mutluyuz" adlı kitap okuma yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Öğrencilerle birlikte velilerin de ter döktüğü yarışmaya ilçe genelinde 14 farklı okuldan yaklaşık üç yüz elli kişi katıldı. Cumartesi günü öğrenci ve velilere daha önceden belirlenmiş olan "Haritada Kaybolmak" kitabından kırkar soru soruldu. Aynı sorulara farklı sınıflarda cevap veren veli ve öğrencilerden ortalaması en yüksek olanlar yapılan törenle ödüllerini aldılar. Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, şube müdürleri, okul müdürleri, sendika temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Erdal Dölek, yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu durumu hatırlatarak ülke olarak çok zor günlerden geçtiğimizi vurguladı; birlik beraberlik mesajı verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptığı konuşmada projenin okuma kültümüzün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Projede emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür projelerin öğrenciler için önemli olduğunu vurguladı.

Yarışmacılar iki kategoride değerlendirildi. 5 ve 6. sınıflar bir kategoride değerlendirilirken 7 ve 8. sınıflar ayrı bir kategoride değerlendirildi. Birinciler bisiklet, ikincilere tablet, üçüncülere akıllı saat hediye edilirken dereceye giren öğrencilerin velilerine kol saati hediye edildi. Ayrıca dereceye giren her öğrenciye madalya takıldı ve okullarına başarı plaketi verildi. Birinci olan öğrencilerin ödüllerine Mut Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen sponsor oldular.

5 ve 6. sınıf kategorisinde dereceye giren öğrenciler ve velileri

1. İ. Hilmi Aksu - İbrahim Aksu (Gazi Ortaokulu)

2. Enes Babacan- Recep Babacan (Gazi Ortaokulu)

3. Kevser Bengisu Sezer- Adem Sezer ( Mut İmam Hatip Ortaokulu)

7 ve 8. sınıf kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. Ali Tayyip Şıkşık-Durmuş Şıkşık ( Mut İmam Hatip Ortaokulu)

2. Beyza Nur Türker- Turan Türker ( Mut İmam Hatip Ortaokulu)

3. Şevval Bağ-Hatice Bağ ( Mut İmam Hatip Ortaokulu)

Ödül töreni ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için yapılan duayla son buldu.

SONUÇLAR

5 ve 6. Sınıflar Katogorisi dosyalar/2017_01/10120355_5_6.pdf